Macaroni met gehaktsaus

De heerlijke ouderwetse macaroni met gehaktsaus van vroeger. De smaken zijn puur en oprecht. De gehaktsaus is gevuld met tomaten, gehakt en heerlijke kruiden. Samen met de macaroni is dit een heerlijk authentiek gerecht.

Macaroni gehaktPersonen: 4
Bereidingstijd: +/- 35 minuten
Gerecht: Macaroni gerecht
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
- 400 gram macaroni
- zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel boter
- 250 gram gemengd gehakt
- peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 2 eetlepels tomatenpuree
- geraspte kaas

Bereiding:
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en het teentje knoflook. Neem een pan en verwarm hier de boter in. Voeg wanneer de boter gesmolten is de uit en knoflook toe. Bak de ui en knoflook goud/geel onder voortdurend roeren.

Haal het gemengd gehakt goed los en voeg dit toe aan de ui en knoflook. Laat dit geheel al roerend circa 5 minuten mee bakken zodat het gehakt mooi bruin en rul is.

Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en oregano toe. Roer het geheel goed om. Voeg vervolgens naar eigen smaak en wens zout en peper toe.

Neem 200 ml water en voeg dit toe aan het gehakt mengsel. Breng dit aan de kook en laat het geheel vervolgens voor circa 20 minuten zachtjes door pruttelen met een deksel op de pan. Blijf hierbij wel af en toe goed roeren.

Neem de macaroni van het vuur en giet deze af. Meng de macaroni vervolgens met de gehaktsaus. Strooi hier naar eigen wens en smaak geraspte kaas overheen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: