Pasta met zeevruchten

Zeevruchten zijn heerlijk in combinatie met pasta. De combinatie van vis en pasta geeft weer een andere dimensie aan je smaakpapillen. Dit recept is voor 6 personen. Je hebt in 45 minuten een heerlijke maaltijd op tafel.

Pasta met zeevruchtenBenodigdheden:
- 2 eierdooiers
- 1 ui (versnipperd)
- 1 eetlepel fijngehakte basilicum
- 30 gram boter
- 500 ml kippenbouillon
- 1 teentje knoflook
- 1.8 dl kookroom
- 500 gram tagliatelle pasta
- 200 gram st jakobsschelpen
- 300 gram witte visfilet
- 500 gram reuzegarnalen
- 90 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel citroen sap

Bereiding:
Allereerst maken we de vis schoon. De garnalen pellen en het darmkanaal ervan verwijderen. Daarna snij je de witte vis in stukjes van 2.5 cm. De jakkobsschelpen verwijder je uit de schelp en maak ze schoon en vervolgens snij je ze in reepjes. Hetzelfde doe je met de zalm.

Breng dan de kippenbouillon aan de kook. Eenmaal aan de kook gebracht gaan we de vissoorten 1 voor 1 een minuut koken tot ze van kleur veranderen. Als eerste gaan de reuze garnalen in de bouillon laat deze 1 minuut koken en haal ze er dan uit, vervolgens de witte vis 1 minuut laten koken en dan er voorzichtig uit halen als laatste de jakobsschelpen 1 minuut laten koken in de bouillon en na 1 minuut eruit halen. Leg de gekookte vis apart en bewaar de kippenbouillon.

Voor de saus verhitten we de boter in een pan (neem een ruime pan aangezien de vis er straks nog in moet) en fruit dan de knoflook en de ui. Dit moet niet op een al te hoog vuur bak het tot het glazig is.

Voeg dan de kippenbouillon, de room en het citroensap toe. Roer deze goed om en doe het vuur iets zachter zodat het lekker kan door pruttelen voor 5 minuten. Daarna is de saus iets dikker.

Kook nu de tagliatelle pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af en zet deze even apart. Klop de eieren samen met de basilicum

Intussen is de helft van de saus ingedikt. Dan doen we alle zeevruchten en vissoorten bij saus. Schep deze dan goed om en haal van het vuur. Dan snel de geklopte eierdooiers met basilicum erdoorheen scheppen. De tagliatelle pasta in een groot bord doen en de saus er overheen scheppen en dien dit zo op!

Tips:
- Voor dit recept kan je verschillende soorten zeevruchten gebruiken. Een aantal voorbeelden zijn: mosselen, oesters of inktvis.
- Als je pasta met zeevruchten over hebt, en je wilt het weer opwarmen zorg er dan voor dat je dat maar heel kort doet. Zeevruchten worden namelijk taai en droog.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: